Menu
https://www.solideck.nl/gepleisterde-dekvloeren

Gepleisterde dekvloeren

Een gepleisterde dekvloer zorgt voor een robuuste betonlook. Deze vloeren zijn de laatste jaren erg populair voor zowel bedrijfspanden als woonhuizen. De gepleisterde vloer wordt in combinatie en als opvolging van een cementdekvloer gelegd. Het realiseren van een gepleisterde dekvloer bestaat uit drie fasen.

  • Ten eerste wordt een cementdekvloer op traditionele wijze aangelegd. Het is dan ook essentieel dat de pleisterlaag op een natte cementlaag wordt aangebracht. 
  • Door het pleisteren wordt de originele cementdekvloer gladder en vrijwel stofvrij. Om de dekvloer resistent te maken tegen vloeistof en vuiligheid, dient deze verder bewerkt te worden met een impregneerlaag of coating.
  • Nadat de gepleisterde dekvloer enkele weken heeft gedroogd kan deze worden geïmpregneerd. Deze laag geeft de vloer nog een matte look en een dieper contrast in kleuren. Zo wordt het eindresultaat nog robuuster en krijgt deze een eigen karakter.
 

Doel van gepleisterde dekvloeren

Het voornaamste doel van een gepleisterde dekvloer is zeker de robuuste look. Het creëren van een unieke vloer met stoere eigenschappen is wat wij willen realiseren. 

Voordelen van gepleisterde dekvloeren 

Een gepleisterde dekvloer is makkelijk te onderhouden. Door de impregneerlaag is deze resistent tegen vocht en stof. Doordat er kleurverschil ontstaat door de cementlagen, krijgt uw vloer een eigen karakter. Elke vloer is dus uniek! Daarnaast is ook een vloerverwarming mogelijk bij deze pleistertechniek. 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw bedrijf of woning? Vraag hier een offerte aan.