Menu
https://www.solideck.nl/cementdekvloeren

Cementdekvloeren

Een cementdekvloer wordt ook wel een afwerkvloer, zandcementvloer of smeervloer genoemd. Het is de laatste afwerklaag op een draagvloer van bijvoorbeeld een bedrijfspand of woning. De cementdekvloer is vrijwel geschikt bij alle soorten constructies omdat deze vloeren niet gevoelig zijn voor vocht. Door middel van onze multifunctionele vrachtwagen kunnen wij op elke locatie uw cementdekvloer realiseren. Ook de vereiste grondstoffen brengen wij naar de locatie mee. Een cementdekvloer wordt doorgaans in drie fasen aangelegd.

  • Ten eerste wordt ons systeem aangesloten aan uw waterleiding. Zo voegen we eenvoudig water toe aan het zand en cement. We creëren de gepaste natheid en stellen de juiste sterkte in voor het gewenste effect. We zoeken in de eerste fase ook naar leidingwerk en oneffenheden met behulp van een laser. Hiermee bepalen we ook de definitieve hoogte van de te realiseren vloer. 
  • In de tweede fase vindt de uitvoering plaats. Bij de uitvoering gaat het voornamelijk om het storten en verspreiden van het cement. 
  • De derde fase bestaat uit het afwerken van de dekvloer. Dit is het rijen, schuren en gladstrijken van de vloer. Met het schuren worden de laatste oneffenheden weggewerkt. 

 

 

Doel van cementdekvloeren

Het aanleggen van een cementdekvloer kan verschillende doelen hebben. Zo fungeert het voornamelijk als drager van de bovenste vloerlaag zoals tegels of parket. Ook kunnen wij door het aanbrengen van een cementdekvloer een gewenste hoogte creëren. Echter kan de cementdekvloer ook als vloerafwerking dienen van bijvoorbeeld een technische ruimte of magazijn. In dit geval wordt er wel vaak een slijtlaag aangebracht of wordt de voer gepleisterd. Voor meer informatie over gepleisterde dekvloeren klikt u hier

Voordelen van cementdekvloeren

Wat zijn nu precies de voordelen van een cementdekvloer? Een groot voordeel van een cementdekvloer is dat deze vloer in een relatief snelle tijd gelegd kan worden. Deze vloeren zijn dan ook de meestgebruikte afwerkvloeren in de utiliteitsbouw als in de woningbouw. Een ander voordeel is dat door middel van een cementdekvloer leidingen makkelijk kunnen worden weggewerkt en niveauverschillen kunnnen worden aangepast. 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw bedrijf of woning? Vraag hier een offerte aan.